Personvern

Franzefoss håndterer personopplysninger på en kryptert og sikker måte.

Vi benytter cookies på denne nettsiden for å gjøre brukeropplevelsen så god som mulig. Ved å benytte denne siden, godkjenner du vår bruk av cookies.
Cookies, også kalt informasjonskapsler, er små biter data som lagres på datamaskinen eller mobiltelefonen din av nettleseren du bruker. En cookie tilhører et bestemt nettsted, og kan ikke leses av andre nettsteder. Hva som lagres i en cookie varierer, men vanligvis er det id-nøkler som gjør det mulig å lagre brukerinnstillinger eller huske en bruker som har besøkt nettstedet tidligere.

Våre retningslinjer for personvern

Behandling av personopplysninger hos Franzefoss skal skje i samsvar med gjeldende lovgivning for personvern. I EU/EØS vil ny generell personvernforordningen gjelde fra juli i 2018.Under gjeldende personvernlovgivning er Franzefoss ansvarlige for at behandlingen av personopplysningene skjer i henhold til dette dokumentet.

Hva slags personopplysninger samler vi inn?

Personopplysninger betyr informasjon som, direkte eller indirekte, kan kobles til deg som individ. Eksempler på slike opplysninger kan være navnet ditt, adresse, e-postadresse, telefonnummer og personnummer. Behandling av slike personopplysninger betyr all bruk av personopplysningene, som innsamling, registrering og oppbevaring.

Personopplysninger kan kun behandles med sikte på spesifikke og uttalte formål, og skal ikke selges til tredjeparter.

Franzefoss behandler personopplysninger som du har oppgitt til oss med det formål å administrere forespørsler og kontrakter, og for å kunne gi informasjon og tjenester i denne forbindelse, slik som forespørsler om tjenester, pris eller annen informasjon om vår virksomhet.

Personopplysningene dine kan også brukes til markedsføring og oppfølging, og til salg og produktutvikling med henblikk på forbedring av våre produkter og tjenester. Dersom du ikke ønsker å motta reklame og/eller tilbud, vennligst ta kontakt med oss gjennom kontaktinformasjonen oppgitt nedenfor.

Hotjar

Vi bruker Hotjar for å bedre forstå hva brukerene våre trenger, og for å forbedre brukeropplevelsen.

Hotjar hjelper oss å forstå brukernes behov for eksempel ved å samle informasjon om hvor mye tid som blir brukt på nettsiden, hvilke linker de trykker på, hva brukere likere og ikke liker.

Horjar bruker cookies og andre teknologier til samle data om brukernes oppførsel og hvilken type enhet de bruker for å se på siden. Dette inkluderer enhetens IP addresse (prosessert gjennom sesjonen og lagret på en anonym måte), skjemstørrekse, type enhet, informasjon om nettleser, geografisk plassering (kun land) og foretrukket språk på siden. Hotjar lagrer denne infromasjonenn på våre vegne i en pseudonymisert brukerprofil. (Pseudonymisering er en prosedyre for databehandling og avidentifikasjon der personlig identifiserbare informasjonsfelt i en dataregister erstattes av en eller flere kunstige identifikatorer, eller pseudonymer.)

Hotjar har forbud mot å selge dataen som blir samlet inn.

For mer informasjon, se siden ‘about Hotjar’ på Hotjar sin supportside. https://help.hotjar.com/hc/en-us/categories/115001323967-About-Hotjar

Google Analytics

Google Analytics brukes til webstatistikk på våre offentlige nettsider. Google Analytics samler informasjon om besøk og bruksstatistikk på våre nettsider ved hjelp av et javascript. Google Analytics er konfigurert til å ikke samle personopplysninger, herunder å anonymisere IP-adresser.

Franzefoss har en egen databehandleravtale med Google Analytics.

Personopplysningsvernets sikkerhet

Franzefoss etterstreber et høyt sikkerhetsnivå på personopplysningene dine og har til dette formål implementert de beste tekniske og administrative sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene dine fra tilfeldig eller ulovlig sletting, tap, endring eller uautorisert tilgang.

Dine personvernrettigheter

Under gjeldende lovgivning om personopplysning, har du rett til å be om tilgang til dine personopplysninger som er under behandling:

  • Uriktige personopplysninger kan korrigeres
  • Du kan be om at Franzefoss avslutter behandling av, eller sletter, dine personopplysninger
  • Du kan trekke tilbake samtykke for enkelte behandlingstyper (hvor samtykke har blitt gitt)
  • Du kan be om begrenset personopplysningsbehandling
  • Du kan utøve din rett til dataportabilitet
  • Du kan klage på behandlingen av personopplysningene dine

Kontakt i så fall oss direkte. I noen tilfeller er vi kanskje ikke i stand til å imøtekomme en forespørsel, slik som sletting eller begrensing, hvis vi er rettslig forpliktet til å lagre detaljene eller har behov for å beskytte våre juridiske interesser. Vi ber kanskje om ytterligere informasjon fra deg dersom dette skulle være nødvendig for å bekrefte at forespørselen kommer fra deg og ikke andre personer som måtte søke tilgang eller kontroll over personopplysningene dine. Dersom du mener at personopplysningene dine behandles i strid med gjeldende lov, kan du sende inn en klage direkte til oss eller Datatilsynet.

Sikker overføring av data

Franzefoss.no bruker HTTPS kommunikasjon for kryptert og sikker overføringen av data mellom deg og oss. Kortnummer oppbevares ikke av Franzefoss og alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester.

Informasjonskapsler/cookies

Franzefoss bruker cookies for å overvåke gjesters bruk av nettsiden vår og til å identifisere tilbakevendende kunder. Cookies er små filer som en nettside sender til brukerens (gjestens) nettleser for å bedre funksjonalitet, overvåke nettsidebruk og andre formål. Du kan stille inn nettleseren din slik at den sletter cookies som lagres på harddisken din. Dersom du ønsker å gjøre dette, se din nettlesers brukerveiledning. Midlertidige cookies (økt-cookies) lagres i selve nettleseren og slettes når du lukker nettleseren.

Hvordan fjerner man cookies?

Dersom du ikke lenger vil bruke cookies, kan du slå av cookies i innstillingene til din nettleser. Du kan også stille inn nettleseren slik at du blir spurt hver gang nettsider prøver å plassere en cookie på din datamaskin. Du kan også bruke nettleseren din til å slette tidligere lagrede cookies.

Om du bruker PC, kan cookies fjernes ved hjelp av snarveiskommandoen [CTRL]+[SHIFT]+[Delete].

Dersom du deaktiverer cookies vil deler til hele nettsidens funksjonalitet være begrenset. Du kan for eksempel ikke gjennomføre et kjøp eller logge inn.

Hvis det ikke fungerer eller hvis du bruker en MAC, klikk på linken for den nettleseren du bruker:

Hvor lenge beholder vi opplysningene om deg?

Vi sletter din personlige informasjon når den ikke lenger tjener formålet den ble lagret for, gitt at Franzefoss ikke trenger å lagre informasjonen på grunn av lov- eller forskriftsmessige forpliktelser eller grunnet myndigheters forskrifter, avgjørelse, forespørsel eller retningslinjer. Vi lagrer personopplysninger i samsvar med gjeldende lover for personvern, se Datatilsynets sider for mer informasjon: www.datatilsynet.no/regelverk-og-skjema/nye-personvernregler/